The most cost-effective nutrients in the world

Bionova staat al jarenlang bekend als producent van hoogwaardige meststoffen voor alle groeiende en bloeiende gewassen. Zij bedienen professionele kwekerijen en consumenten over de hele wereld.

Positionering Bionova ‘My way to grow’

Na de start van de samenwerking met Tundra met een opvallend campagneconcept voor hun pure vegan meststoffen ontstond al snel de behoefte om samen het merk Bionova internationaal verder te brengen. Op basis van de Tundra marketing DNA-sessies werden de doelgroepen duidelijk in kaart gebracht en ontwikkelden we een heldere positionering voor het merk Bionova. De kweker werd centraal gezet met het concept ‘My way to grow’, de huisstijl werd gerestyled en nieuwe herkenbare verpakkingslijnen werden opgezet in maar liefst 18 verschillende talen. Hiermee stond de branding als een huis.

Campagne: Mindblowing growth

Vervolgens bracht Tundra structuur aan in de merkuitingen. Om de unieke concentratie van de meststoffen te benadrukken bedacht Tundra een herkenbaar corporate beeld en de communicatieboodschap ‘Mindblowing growth’. Dit werd vervolgens uitgerold in middelen zoals advertenties, beurswanden en banners.

Om de vraag te vergroten in de winkels creëerde Tundra point-of-sale materiaal. Van grote raamstickers tot kleine sample verpakkingen, van een baliedisplay met kweekschema’s en brochures tot een complete brand corner. Ook online werden de retailers ondersteunt met web banners en andere digitale content.

Om het merk Bionova nog beter te positioneren ontwikkelde Tundra een nieuwe campagne waarin de onderscheidende concentratie en het rendement voor de kweker centraal staan: The power to perform. Ondersteunt met creatieve sponsoring van xtreme sporters en online en offline promotie.

Online groei!

Ondertussen wordt er alweer hard gewerkt aan de vervolgstappen om het merk te laden: een nieuwe website. Het merk Bionova groeit als kool! Bionova is duidelijk gepositioneerd in de markt, valt op in het winkelschap en klanten worden volledig ondersteunt met teeltkennis, uiteraard voorzien van de herkenbare branding van Bionova.

Meer van ons werk zien?

Like to hear from you!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste updates en nieuwtjes!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Benieuwd hoe we samen jouw merk, bedrijf of organisatie nog sterker kunnen maken?
Stuur een mail naar hallo@tundra.nl
Of bel ons 0416 355 229