E-mailmarketing is dé manier om je doelgroep betrokken te houden bij jouw bedrijf. Door middel van bijvoorbeeld een nieuwsbrief, kun je jouw klanten op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Of voor het sturen van aanbiedingen naar je potentiële klanten om zo een aankoopmoment te genereren zijn e-mails ook de perfecte tool. Weet je niet precies wat e-mailmarketing is of hoe het optimaal in z’n werk gaat? Dan is het verstandig om het uit te besteden. In dit artikel vind je wat e-mailmarketing is, waar je op moet letten en wat Tundra voor je kan betekenen.

Jouw doelgroep bereiken met e-mailmarketing?

Ga in gesprek met onze experts en ontdek waar jouw kansen liggen.

Neem contact op

Wat is e-mailmarketing en wat levert het je op?

E-mailmarketing is het interesseren, enthousiasmeren, activeren en/of overhalen van potentiële klanten over (de aankoop van) jouw product of dienst door middel van het versturen van e-mails. Je zorgt ervoor dat je regelmatig in beeld bent bij je doelgroep en draagt daarmee ook bij aan het feit dat je top of mind bent bij die groep. Verder kan het je, als je het goed doet, ook veel directe aankopen of contactmomenten opleveren, aangezien je op jouw manier nieuwe producten of diensten aan kunt prijzen.

Branding Tundra

Wat zijn de voordelen van e-mailmarketing middels Mailchimp?

Voor veel e-mailmarketing campagnes zijn speciale software programma’s/apps ontwikkeld die je erbij kunnen helpen. Mailchimp is een bekend voorbeeld. Dit programma helpt je bij het organiseren van jouw e-mailmarketing activiteiten. Hieronder vind je de voordelen van Mailchimp ten opzichte van het versturen van direct mails uit jouw mailbox.

 • De mails zijn op te maken door middel van het gebruiksvriendelijke drag-en-drop-principe van Mailchimp; hierdoor maak je gemakkelijk en snel een mooie nieuwsbrief.
 • In- en uitschrijven is geautomatiseerd en wordt door Mailchimp verwerkt zonder dat jij hiervoor iets hoeft te doen.
 • Je hebt altijd  een actuele lijst van gebruikers, want foutieve e-mailadressen worden automatisch herkend en gemakkelijk verwijderd.
 • Het is volledig te integreren met een (WordPress) website, via de website kan iemand zich aanmelden en diegene verschijnt automatisch in de lijst van gebruikers.
 • Het is mogelijk om te werken met verschillende adreslijsten voor verschillende doeleinden.
 • Het is erg gemakkelijk om adreslijsten van bestaande e-mailadressen te importeren.
  Je kunt campagnes automatisch publiceren op Twitter of Facebook.
  De software tracked alles en biedt uitgebreide inzage in statistieken.
 • Met e-mailmarketing automation kun je automatische e-mails instellen voor bijvoorbeeld een welkomstbericht, een herinnering dat een winkelmandje nog vol is etc.
 • Je kunt er gepersonaliseerde emails mee versturen.
 • Je kunt er goed mee A/B testen en de uitkomsten analyseren.
  Het is daarom mogelijk om de meest optimale marketingcampagnes te maken op basis van analyses.
Webhosting
branding specialisten

E-mailmarketing uitbesteden aan een bureau

Er komt stiekem veel kijken bij e-mailmarketing. Zo dien je inschrijfmogelijkheden te implementeren op je website, zodat mensen zich in kunnen schrijven. Daarnaast moet je niet te weinig, maar ook niet te veel mails sturen. Iedere mail moet een doel dienen en ieder doel vereist een andere aanpak. Oftewel: er komt veel bij kijken en het vereist een goede strategie. E-mailmarketing uitbesteden is een goede manier om zeker te weten dat het goed gebeurt.

Hoe kan Tundra je hierbij helpen?

Wij ontwerpen templates in je eigen huisstijl en zetten de beheeromgeving met verzendlijsten op zodat je, indien gewenst, alleen maar zelf de nieuwsbrieven hoeft te vullen en versturen. Maar we kunnen indien gewenst ook volledig ontzorgen door ook het schrijven en versturen op ons te nemen. We vragen of ontvangen input, schrijven nieuwsbrieven, verzorgen de afbeeldingen en buttons die moeten zorgen voor meer conversie/bezoekers naar je website of webshop en plannen de verzending zorgvuldig in. Uitbesteden aan een ervaren team van specialisten. Wij doen het in samenwerking met jou, het liefst voor de lange termijn.

Tundra is een professioneel marketing bureau gevestigd in Waalwijk en specialist in het online marketing en dus bij het opzetten van nieuwsbrieven en e-mailmarketing. Met onze meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van online, hebben we al meerdere succesvolle e-mailmarketing trajecten uitgevoerd voor MKB-bedrijven in uiteenlopende branches, zowel B2B als B2C.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Benieuwd hoe we e-mailmarketing voor jouw merk of bedrijf in kunnen zetten? Wij helpen je er graag bij. Stuur een mail naar hallo@tundra.nl of bel naar 0416 355 229 en kom langs voor een adviesgesprek onder het genot van een bakje koffie of thee.

Vaktaal

Wij houden graag van duidelijk taal. Mocht je meer willen weten over een bepaalde vakterm op deze pagina, vind je hier de uitleg.

E-mailmarketing voor onder andere:

Like to hear from you!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste updates en nieuwtjes!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Benieuwd hoe we samen jouw merk, bedrijf of organisatie nog sterker kunnen maken?
Stuur een mail naar hallo@tundra.nl
Of bel ons 0416 355 229