Een domeinnaam is eigenlijk het adres en het uithangbord voor je merk of bedrijf tegelijkertijd. Een beetje zoals het adres van een winkel, als dat adres ook op de winkelgevel zou staan. Het verschil is dat je een winkelnaam niet los hoeft te registreren, mits je de bedrijfsnaam al geregistreerd hebt. Bij een domeinnaam moet dat wel. Daarom is domeinregistratie van groot belang. En daarom is het verstandig, om voordat je een merknaam of bedrijfsnaam vastlegt, bekijkt of er een passende domeinnaam beschikbaar is voor registratie.

Passende domeinnaam nodig?

Ga in gesprek met onze experts en ontdek waar jouw kansen liggen.

Neem contact op

Wat is een domeinnaam precies?

Domeinnamen zijn de zogenoemde adressen van het internet. Het verschil tussen domeinnamen en webhosting is te vergelijken met een winkel. Het adres van de winkel is de domeinnaam en het pand zelf is de webhosting. Wil je je pand mooi aankleden? Dan doe je dat met een CMS als WordPress. Webshop bouwen? Woocommerce of Ecwid. E-commerce platform nodig? Dan kun je bijvoorbeeld Lightspeed gebruiken. Zo kunnen we nog wel even verder gaan, maar de basis die voor iedereen zichtbaar is, is toch wel de domeinnaam.

Branding Tundra

Hoe makkelijk is jouw domeinnaam te onthouden?

Het is belangrijk dat jouw domeinnaam makkelijk te onthouden is, makkelijk te typen is en het liefst ook nog iets zegt over wat je doet. Zo is ‘www.printerkopen.nl’ niet per se heel sexy, maar het voldoet wel aan de drie eisen: makkelijk te onthouden, makkelijk te typen én het zegt precies wat je er kunt doen. Daardoor dus toch een sterke domeinnaam. Ter vergelijking zou ‘www.innovatieveprintoplossingen.nl’ minder makkelijk onthouden worden, ook al vind jij het misschien beter klinken.

Wat levert een sterke domeinnaam je op?

Als je bezoeker jouw domeinnaam niet makkelijk kan onthouden, is de kans dat hij terugkeert of iemand anders er over vertelt natuurlijk een stuk kleiner. Een makkelijk te onthouden naam zorgt voor meer direct (terugkerend) verkeer naar je website. En dat zijn belangrijke bezoekers, aangezien het niks kost om die bezoekers terug te laten keren. Daarnaast heeft een domeinnaam ook invloed op de vindbaarheid in Google.

Denk ook goed na over de keuze van de extensie van je domeinnaam. Ben je alleen actief in Nederland dan ligt een .nl domeinnaam voor de hand. Opereer je internationaal dan kom je sneller uit bij een een .com adres. Maar er zijn nog veel meer extensies mogelijk.

branding specialisten
webshops

Hoe moet je een domeinnaam registreren?

Het lijkt misschien vanzelfsprekend om een domein op je bedrijf te registreren, maar bij het vastleggen van een domeinnaam worden vaak fouten gemaakt. Zo komt het regelmatig voor dat een domeinnaam op naam staat van een IT-bedrijf of websitebouwer, terwijl het eigenlijk op de naam van het bedrijf zelf zou moeten staan. Dat kan juridisch consequenties hebben. Binnen een BV structuur is het dan weer wenselijk om een domeinnaam op een holding te zetten en in licentie te geven aan de werkmaatschappij. Dan is je intellectueel eigendom ook beter beschermd voor de toekomst. Wij kunnen je bij Tundra goed adviseren over wat de beste oplossing is voor jouw situatie.

Waarom zou je het bedenken en de registratie van je domeinnaam door specialisten laten doen?

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is om het bedenken en registeren van je domeinnaam door specialisten kunt laten doen. Er zijn een aantal vragen belangrijk bij het kiezen van de juiste naam. Welke markt bedien je? Welk product bied je aan? Wie is je doelgroep? Wat zijn de kernwaarden van je bedrijf? Het heeft allemaal te maken met de keuze voor een goede domeinnaam. Daarnaast is het dan ook nog belangrijk om goed na te denken over hoe makkelijk je domeinnaam te onthouden en te typen is. Vervolgens dien je te onderzoeken of de domeinnamen nog beschikbaar zijn en welke extensies je wil registreren. En nadat de keuze gemaakt is, is het zaak dat de domein op een juiste manier geregistreerd wordt. Ook daar helpen we je bij. Kortom, overleg met Tundra welke strategie het beste bij jouw merk past. Dit heeft namelijk ook invloed op de vindbaarheid in Google!

Eén bureau voor registratie domein en realisatie website/webshop

Het extra voordeel als je de registratie van je domein uitbesteedt aan een bureau is dat onze expertise daar niet stopt. Wij hebben alles onder één dak; van registratie en webdesign, tot de technische realisatie en het onderhouden en vindbaar maken van jouw website of webshop.

Hoe kan Tundra je hierbij helpen?

Tundra is een professioneel marketing bureau gevestigd in Waalwijk en specialist in het bouwen van websites en het kiezen en registreren van een geschikte domeinnaam. Wij adviseren, creëren en ontzorgen je op het gebied van online marketing. Met onze meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van online, hebben we al veel geadviseerd en geregistreerd omtrent domeinnamen voor websites voor merken en bedrijven in uiteenlopende branches. Denk hierbij aan sectoren als zakelijke dienstverlening, fashion & lifestyle, overheid & onderwijs, zorg sport & welzijn, kunst & cultuur, IT & software, metaal & maakindustrie, transport & logistiek, vastgoed & bouw, uitvaartsector, food, B2B marketing en B2C marketing.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Heb jij een vraag over de keuze en registratie van een domeinnaam? Wij helpen je er graag bij. Stuur een mail naar hallo@tundra.nl of bel naar 0416 355 229 en kom langs voor een adviesgesprek onder het genot van een bakje koffie of thee.

Vaktaal

Wij houden graag van duidelijk taal. Mocht je meer willen weten over een bepaalde vakterm op deze pagina, vind je hier de uitleg.

Meer weten over Website laten maken?

Projecten met sterke domeinnaam

Like to hear from you!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste updates en nieuwtjes!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Benieuwd hoe we samen jouw merk, bedrijf of organisatie nog sterker kunnen maken?
Stuur een mail naar hallo@tundra.nl
Of bel ons 0416 355 229