Social media marketing is bijna niet meer weg te denken uit de bedrijfsvoering van ieder bedrijf. Als je niet op de socials zichtbaar bent, besta je tegenwoordig bijna niet. Waar je vroeger nog wegkwam met een Facebookpagina waar je wekelijks je bezigheden postte, is dat tegenwoordig niet genoeg meer. Een degelijke social media strategie, de ontwikkeling van opvallende social media campagnes, en social branding spelen hierbij een belangrijke rol. Hier lees je alles over social media marketing.

Groeien op social media?

Ga in gesprek met onze experts en ontdek waar jouw kansen liggen.

Neem contact op

Wat is social media marketing

Social media marketing behelst alle activiteiten die jij doet via social media – denk aan Linkedin, Instagram, Facebook, TikTok – ten bate van jouw bedrijf of merk. Of dat nu het posten van een mooi beeld van een nieuw product op Instagram is, of het delen van een artikel op Facebook, of het delen van interessante bijdragen op Linkedin met jouw business account, het hoort er allemaal bij. Maar echt impact maken met social media marketing, dan doe je dat aan de hand van een social media strategie en complete social campagnes.

webshops

De impact van social branding

Met behulp van social branding laat je een gevoel achter bij jouw doelgroep via social media. Belangrijk is hierbij dat er goed nagedacht wordt over alles wat je deelt op social media. Als je bijvoorbeeld naar de instagrampagina van Coca Cola kijkt, dan krijg je een heel ander gevoel dan bij de pagina van Tony’s Chocolonely. Dat gevoel heeft alles te maken met branding. Het is belangrijk om goed na te denken over het gevoel wat jij met jouw merk wil geven aan je doelgroep. En vervolgens de social media campagnes daar op in te richten.

Het belang van een sterke social media strategie

Jouw bedrijf of merk onder de aandacht brengen via social media vereist een sterke strategie die aansluit bij je gehele online marketing. Je moet bepalen welke doelgroep je wil bereiken en vooral ook hoe je die doelgroep wil prikkelen. Je maakt meetbare doelen en vervolgens maak je een contentkalender en zorg je ervoor dat je steevast blijft posten op de sociale kanalen, zodat je later precies kunt bekijken of je je doelen hebt behaald.

SEA Google Adwords & Shopping
Huisstijl

Opvallende social media campagnes bedenken

Het eerste wat je je afvraagt is: waar is je doelgroep? Op Facebook, Linkedin, of toch op Instagram? Als je dat in kaart hebt gebracht, is het zaak dat je op gaat vallen. Dat kan met behulp van creatieve, opvallende social media campagnes. En dat kunnen we bij Tundra als geen ander.

Social media marketing uitbesteden aan een bureau

Een valkuil van veel bedrijven is dat ze social media gebruiken ‘om het maar te gebruiken’. Dit kost tijd en energie, maar levert uiteindelijk niks op. Als je content maakt die past bij je doelstellingen en doelgroep kan je ook daadwerkelijk iets met social media bereiken. Dat is het belang van een social media strategie.

Uiteindelijk is social media marketing een expertise. Om het goed te doen, moet je weten waar je aan begint. Voor ons is social media marketing een tweede natuur. Wij weten hoe we samen met jou de perfecte campagnes op kunnen zetten om jouw doelgroep te bereiken. Wij ontzorgen jou daarin door social content te maken én te posten aan de hand van een contentkalender én doel- en doelgroepgerichte campagnes draaien. Dat doen we allemaal in de huisstijl die past bij jouw merk, met de juiste call-to-actions die zorgen voor bezoekers naar jouw website of webshop. Wij denken aan alles!

Hoe kan Tundra je hierbij helpen?

Bij Tundra werken we niet alleen de bovenliggende social media strategie uit, maar ontwikkelen we ook de campagnes voor de uiteenlopende kanalen – denk hierbij aan Facebook campagnes, Instagram campagnes en Linkedin campagnes.

Tundra is een professioneel marketing bureau gevestigd in Waalwijk en zijn expert op het gebied van social media marketing. Met onze meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van online, hebben we al meerdere succesvolle social media trajecten uitgevoerd voor MKB-bedrijven in uiteenlopende branches, zowel B2B als B2C.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Benieuwd hoe we social media marketing in kunnen zetten voor jouw merk of bedrijf? Wij helpen je er graag bij. Stuur een mail naar hallo@tundra.nl of bel naar 0416 355 229 en kom langs voor een adviesgesprek onder het genot van een bakje koffie of thee.

Vaktaal

Wij houden graag van duidelijk taal. Mocht je meer willen weten over een bepaalde vakterm op deze pagina, vind je hier de uitleg.

Social media voor o.a:

Like to hear from you!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste updates en nieuwtjes!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Benieuwd hoe we samen jouw merk, bedrijf of organisatie nog sterker kunnen maken?
Stuur een mail naar hallo@tundra.nl
Of bel ons 0416 355 229