Branding is een van de belangrijkste manieren om je bedrijf of merk te laten groeien. Branding zorgt er namelijk voor dat alle uitingen vanuit jouw merk of bedrijf herkenbaar worden voor potentiële klanten. Je gaat denken vanuit de bedrijfsidentiteit (ook wel bedrijfs-dna) en van daaruit de uitingen van je merk of bedrijf uitbouwen.

Jouw merk laten groeien door branding?

Ga in gesprek met onze experts en ontdek waar jouw kansen liggen.

Neem contact op

Waarom is herkenbare branding belangrijk voor je merk?

Branding komt letterlijk van het woord brandmerken en daar kun je het eigenlijk heel goed mee vergelijken. Vroeger brandmerkten boeren hun vee om te laten zien dat het van hen was. Tegenwoordig gebruik je als merk of bedrijf branding om te laten zien dat bijvoorbeeld een product, dienst of website van jou is. Het is belangrijk dat een gebruiker weet dat een merk van jou is, omdat hij of zij bij een goede ervaring dan gemakkelijk weer voor jou kiest. Bovendien krijgt diegene met behulp van branding een gevoel bij jouw merk.

branding maakt je merk herkenbaar

Wat levert branding op binnen een goede marketing strategie?

Marketing omvat alles wat je doet om klanten binnen te halen (in je winkel of op je website), deze klant te laten kopen en ze ooit weer terug te laten keren. Branding gaat nog iets verder dan dat. Branding is de identiteit van je bedrijf. De basis waar je voor staat als merk of bedrijf. Het tot uiting brengen van die branding, bijvoorbeeld in een huisstijl, een logo en een merknaam, dat is de overlap met marketing. Goede branding is de basis voor de marketingstrategie van een merk of bedrijf.

Waarom gebeurt rebranding het best op basis van het dna van een bedrijf?

Stel: je hebt een bedrijf of merk met een succesvol product of dienst. Door de jaren heen is de identiteit van het bedrijf veranderd of er is nooit echt nagedacht over het dna van het merk. Dan kan rebranding een mooie manier zijn om je brand eens goed om de kaart te zetten.

Rebranding gebeurt bij ons altijd op basis van het dna van een bedrijf. Dit dna achterhalen we door gesprekken met de eigenaren en alle medewerkers, waarna we een missie, visie en de kernwaarden opstellen. Op basis hiervan komen de concretere branding producten gerold, zoals de merkstrategie, een aangepaste merknaam, een nieuw logo en een compleet nieuwe huisstijl.

Wat zijn de voordelen van een bureau voor je (re)branding?

Als eigenaar of ervaren medewerker van een bedrijf is de kans groot dat je blinde vlekken krijgt voor bepaalde aspecten binnen een bedrijf. Om je eigen merk of bedrijf dan te (re)branden, kan ervoor zorgen dat je niet de complete identiteit van het bedrijf omvat. Als je het uitbesteed aan een extern bureau dat erin is gespecialiseerd, weet je zeker dat de (re)branden op een objectieve, professionele manier gebeurt. Natuurlijk in een nauwe samenwerking met jou. We sparren over uitkomsten, ontzorgen jou op het gebied van branding, zodat jij je bezig kunt blijven houden met je core-business.

Durf jij je bedrijf of merk te onderscheiden?

Hoe kan Tundra jou helpen?

Tundra is een professioneel marketing bureau gevestigd in Waalwijk en branding & identity zit ons in de genen. Verder zijn we een flexibele sparringpartner met één aanspreekpunt gedurende het hele project. Met ervaren projectmanagers en een team van specialisten in uiteenlopende vakgebieden, zoals designers, webdevelopers, copywriters, fotografen, branding specialisten en meer, kunnen we onszelf een echt full service marketing bureau noemen.

En we spreken geen dure taal, maar houden juist van een no-nonsense aanpak. Daarmee helpen we al ruim 20 jaar bedrijven en organisaties in uiteenlopende branches met hun branding en identity. Denk aan zakelijke dienstverlening, fashion & lifestyle, overheid & onderwijs, zorg sport & welzijn, kunst & cultuur, IT & software, metaal & maakindustrie, transport & logistiek, vastgoed & bouw, uitvaartsector, food, B2B marketing en B2C marketing.

Vaktaal

Wij houden graag van duidelijk taal. Mocht je meer willen weten over een bepaalde vakterm op deze pagina, vind je hier de uitleg.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Heb jij een vraag op het gebied van branding en identity? Wij helpen je er graag bij. Stuur een mail naar hallo@tundra.nl of bel naar 0416 355 229 voor een adviesgesprek onder het genot van een kopje koffie of thee.

Projecten met een (re)branding

Like to hear from you!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste updates en nieuwtjes!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Benieuwd hoe we samen jouw merk, bedrijf of organisatie nog sterker kunnen maken?
Stuur een mail naar hallo@tundra.nl
Of bel ons 0416 355 229