Online marketing is onmisbaar voor je website of webshop om vindbaar te zijn. In het oerwoud van websites die vandaag de dag online staan kan een gerichte online marketing strategie die bestaat uit verschillende marketingactiviteiten ervoor zorgen dat jouw bedrijf of merk online beter wordt gevonden. Hier lees je er alles over.

Online beter vindbaar worden?

Ga in gesprek onze experts en kom erachter waar jouw kansen liggen.

Neem contact op

Wat is online marketing en waaruit bestaat het?

Online marketing is de verzamelnaam voor alle marketingactiviteiten die online plaatsvinden. Dat zijn alle activiteiten die bedoeld zijn om aandacht te vragen voor jouw merk, product of dienst. Vaak is het einddoel ervan om conversies te behalen in de webshop of potentiële klanten te bewegen tot een contactmoment via de website.

Een aantal van de meest gebruikte en belangrijke vormen van online marketing zijn:

Online marketing
branding online marketing

Waarom is online marketing essentieel om goed gevonden te worden in Google?

Volgens geschatte cijfers zijn er wereldwijd bijna 2 miljard websites actief. En het aantal webpagina’s is dan nog veel groter. Meer dan 95% van de mensen die online naar iets zoekt gebruikt daarvoor Google. Oftewel: als je gevonden wil worden, dan is het essentieel om makkelijk vindbaar te zijn in Google. 

Gelukkig kan online marketing – en dan vooral SEO en SEA – je daarbij helpen. Sterker nog, zonder goede online marketing zal je simpelweg niet vindbaar zijn in Google. Met behulp van een goede SEO-strategie kun jij ervoor zorgen dat je naar verloop van tijd hoog in Google komt te staan als iemand online bepaalde zoekwoorden invult in Google. Ben jij een schoenmaker in Waalwijk en wil je dat jij gevonden wordt in Google als iemand ‘schoen laten maken’ intypt als diegene zich in Waalwijk bevindt, dan kun je er eens over nadenken om een goed artikel te schrijven over ‘schoen laten maken in Waalwijk’ en dat online te publiceren op een landingspagina. Dat is een klein onderdeel van een bredere online marketing strategie om gevonden te worden in Google.

Grappig feitje: de kans is aanwezig dat jij op deze pagina terecht bent gekomen via Google, dat komt door onze gedegen SEO-strategie.

Hoe kan een online marketing strategie helpen bij de besteding van jouw budget?

De mogelijkheden van online marketing activiteiten zijn eindeloos. Je kunt adverteren op allerlei plekken, je kunt in Google Shopping adverteren, je kunt veel content maken en op social media delen, je kunt een e-mail campagne starten, je kunt andere bedrijven betalen om jou te vernoemen op hun websites via bijvoorbeeld linkbuilding en meer. Daarom is het des te belangrijker om keuzes te maken. Je kunt beter een paar wegen die elkaar versterken op een goede manier en met een goed budget bewandelen, dan dat je overal met losse flodders schiet. Feit blijft: je kunt elke euro maar één keer uitgeven.

Een online marketing strategie kan je helpen bij het kiezen voor de juiste online marketing activiteiten, waardoor jij jouw budget ook beter kunt verdelen. Wij spenderen het liefst budget aan de kanalen met de hoogste conversiepercentages. En daarbij vinden wij: meten is weten. Onze adviezen op het gebied van online marketing strategie zijn altijd gebaseerd op data, zodat we ook gericht kunnen bijsturen. We sparren graag met jouw collega’s of medewerkers om specifieke branchekennis helder te krijgen. Dat in combinatie met alle data en kennis van onze specialisten zorgt voor een online marketing strategie die past bij jouw doelgroep, markt en bij jouw bedrijf.

Waarom zou je online marketing uitbesteden aan een bureau?

In het voorbeeld hierboven gingen we er even vanuit dat je een schoenmaker was. Je kent vast de uitspraak: schoenmaker, blijf bij je leest. Iedereen is ergens goed in, en wij zijn goed in online marketing. Althans, dat vinden onze klanten. Expertises zoals SEO, SEA, Social media marketing, E-mailmarketing en contentmarketing, zijn onderdeel van onze tweede natuur. Nu is het gemakkelijk om vandaag de dag (via Google bijvoorbeeld) overal snel iets over te leren, maar het opzetten en optimaliseren van online marketing vraagt toch echt specialistische kennis

Wanneer je het vanaf de basis meteen goed laat opzetten door onze specialisten pluk je daar het snelste de vruchten van. Nieuwe ontwikkelingen gaan snel, Google en je concurrenten zitten niet stil. Met behulp van een gedegen online marketing bureau zoals Tundra loop je voor de meute uit.

Waarom is online marketing belangrijk voor zowel de B2B als B2C markt?

Of jouw bedrijf nu actief is in de B2B of de B2C markt, online marketing is altijd van wezenlijk belang. Het maakt namelijk niet zo veel uit of jouw klanten nu bedrijven of consumenten zijn, het is altijd belangrijk dat je online gevonden wordt. Natuurlijk vergen beide markten wel een andere aanpak, en daar zijn wij dan weer in gespecialiseerd.

Zo zetten we online marketing trajecten in voor business-to-consumer websites en webshops, we maken consumentenproducten vindbaar, we genereren traffic van kwalitatieve bezoekers en realiseren online verkopen. Maar ook voor business-to-business is online marketing essentieel; het vermarkten van zeer uiteenlopende dienstverlening, het genereren van leads en offerteaanvragen en ook voor B2B creëren we online verkopen.

Websites

Lokale vindbaarheid

Voor veel bedrijven en merken is de lokale vindbaarheid erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant, makelaar of een lokale koeriersdienst. Wijzelf willen bijvoorbeeld lokaal vindbaar zijn door online marketing in Waalwijk en focussen daarnaast met onze online marketing ook op Drunen en online marketing gericht op Kaatsheuvel. Maar zeker ook daarbuiten.

Waar wil jij goed gevonden worden? Wij helpen je graag met jouw online marketing in Den Bosch, er zijn ook veel bedrijven uit de regio Tilburg die hun online marketing laten verzorgen door ons.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Heb jij een vraag over het ontwikkelen van online marketing? Wij helpen je er graag bij. Stuur een mail naar hallo@tundra.nl of bel naar 0416 355 229 en kom langs voor een adviesgesprek onder het genot van een bakje koffie of thee.

ONLINE BETER VINDBAAR WORDEN?

Ga in gesprek onze experts en kom erachter waar jouw kansen liggen. Neem contact op

Hoe kan Tundra je hierbij helpen?

Tundra is een professioneel online marketing bureau gevestigd in Waalwijk en specialist in onder andere de ontwikkeling van online marketing strategieën. Met ons team van creatieve branding en marketing professionals en onze ruim 20 jaar ervaring, bedienen wij MKB-bedrijven in allerlei branches. Denk hierbij aan branches als zakelijke dienstverlening, fashion & lifestyle, overheid & onderwijs, zorg sport & welzijn, kunst & cultuur, IT & software, metaal & maakindustrie, transport & logistiek, vastgoed & bouw, uitvaartsector, food, B2B marketing en B2C marketing.

Vaktaal

Wij houden graag van duidelijk taal. Mocht je meer willen weten over een bepaalde vakterm op deze pagina, vind je hier de uitleg.

Projecten met online marketing

Like to hear from you!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste updates en nieuwtjes!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Benieuwd hoe we samen jouw merk, bedrijf of organisatie nog sterker kunnen maken?
Stuur een mail naar hallo@tundra.nl
Of bel ons 0416 355 229