De ontsnapping in een boekenkist

Wie is er niet opgegroeid met het verhaal van Hugo de Groot en zijn ontsnapping uit Slot Loevestein in een boekenkist? Mede om dit bekende verhaal trekt het officiële rijksmuseum Slot Loevestein jaarlijks vele bezoekers. Op 24 maart 2021 was het precies 400 jaar geleden dat Hugo de Groot ontsnapte uit Slot Loevestein, een jubileum dat gevierd moest worden!

logo Loevestijn Hugo de Groot jaar
website Hugo de Groot jaar

Huisstijl jubileumjaar

Loevestein wilde het jubileumjaar een eigen identiteit geven die moest passen bij de huisstijl van het museum. Het moest een themajaar worden wat Loevestein extra op de kaart zou zetten als hét museum om te bezoeken.

branding Hugo de Groot jaar

De uitdaging was de thematiek van de tentoonstelling: het gedachtegoed van Hugo de Groot als vrijdenker. Wat veel mensen niet weten is dat Hugo de Groot de grondlegger is van wetgeving over vrijheid en het bezit van land en ruimte. Hij stelde vragen zoals, ‘Van wie is Mars?’ en ‘Bestaat er een rechtvaardige oorlog?’. Aan ons de uitdaging om dit niet tastbare gedachtegoed visueel te verbeelden.

campagne Hugo de Groot jaar

online en offline marketingcampagne

Om Hugo de Groot de bekendheid te geven die hij verdient hebben we een silhouet van zijn portret gebruikt en daarboven zijn hersenspinsels visueel weergegeven. Dit is de basis geworden van alle communicatie over het jubileum. 

Vanuit deze basis hebben we een uitgebreide online en offline marketingcampagne opgezet. Van een huizenhoge visual op het gemeentehuis van Zaltbommel langs de snelweg tot aan een speciale website vol activiteiten in het Hugo de Groot jaar en social media. De marketingcampagne en creatieve huisstijl heeft voor veel landelijke (media) aandacht en vele extra bezoeken aan Slot Loevestein gezorgd!

huisstijl Hugo de Groot jaar

Meer van ons werk zien?

Like to hear from you!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste updates en nieuwtjes!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Benieuwd hoe we samen jouw merk, bedrijf of organisatie nog sterker kunnen maken?
Stuur een mail naar hallo@tundra.nl
Of bel ons 0416 355 229