Wat is Description tag?

De Description tag, ook wel bekend als de meta description, is een korte beschrijving die je toevoegt aan de code van een webpagina. Deze beschrijving vertelt in een paar zinnen waar de pagina over gaat. Als je iets opzoekt in Google en de zoekresultaten bekijkt, zie je onder de titel van elke website een klein stukje tekst. Dat stukje tekst komt uit de Description tag van die website. Het helpt mensen te beslissen of ze op het resultaat willen klikken.

Waarom is de Description Tag belangrijk?

Je kunt de Description tag zien als een advertentie voor je webpagina. Het heeft een paar belangrijke taken:

  1. Informatie geven: De Description tag laat in het kort zien waar je pagina over gaat. Zo kunnen mensen snel zien of de pagina bevat wat ze zoeken.
  2. Aandacht trekken: Een goede beschrijving kan ervoor zorgen dat mensen eerder op jouw website klikken in plaats van op een andere.
  3. Goed voor SEO: Hoewel de exacte woorden in de Description tag niet direct invloed hebben op hoe hoog je in Google komt, kan een aantrekkelijke beschrijving wel zorgen voor meer klikken. En meer klikken kunnen op hun beurt weer helpen met je positie in de zoekresultaten.

Tips voor een goede Description Tag

Als je wilt dat je Description tag effectief is, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  1. Kort en bondig: Probeer binnen ongeveer 155 tekens te blijven. Dit zorgt ervoor dat je hele beschrijving zichtbaar is in de zoekresultaten.
  2. Maak het relevant: De beschrijving moet echt gaan over de inhoud van de pagina. Misleidende beschrijvingen kunnen bezoekers frustreren, wat niet goed is voor je website.
  3. Voeg belangrijke zoekwoorden toe: Denk aan de woorden waarop mensen zouden zoeken om je pagina te vinden. Het is goed om deze in de Description tag op te nemen, maar prop het niet vol met zoekwoorden. Het moet natuurlijk blijven klinken.
  4. Wees uniek: Elke pagina op je website moet een eigen Description tag hebben. Kopieer niet gewoon dezelfde beschrijving voor elke pagina.
  5. Roep op tot actie: Soms helpt het om mensen aan te moedigen te klikken, bijvoorbeeld met woorden als ‘ontdek’, ‘leer’ of ‘bekijk’.

In simpele woorden, de Description tag is een klein stukje tekst dat beschrijft waar een webpagina over gaat. Het verschijnt in zoekresultaten en kan mensen helpen beslissen of ze op jouw site willen klikken. Door het kort, relevant en aantrekkelijk te houden, kun je meer bezoekers naar je website trekken.

Benieuwd waar wij je mee kunnen helpen?

Like to hear from you!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste updates en nieuwtjes!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Benieuwd hoe we samen jouw merk, bedrijf of organisatie nog sterker kunnen maken?
Stuur een mail naar hallo@tundra.nl
Of bel ons 0416 355 229