Wat is Google Ads?

Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een online advertentieservice van Google. Hiermee kunnen bedrijven advertenties maken die verschijnen op de Google-zoekresultatenpagina en andere Google-websites. Als je ooit een zoekopdracht in Google hebt ingevoerd, heb je waarschijnlijk advertenties boven of naast je zoekresultaten gezien. Dat zijn Google Ads. Bedrijven betalen om daar te verschijnen, in de hoop dat mensen op hun advertentie klikken en naar hun website gaan.

Hoe werkt Google Ads?

Laten we eens kijken naar de basisprincipes van hoe dit systeem werkt:

  1. Trefwoorden: Bedrijven kiezen trefwoorden die relevant zijn voor hun product of dienst. Wanneer iemand die trefwoorden in Google invoert, kan hun advertentie verschijnen.
  2. Bieden: Google Ads werkt als een veiling. Bedrijven bieden hoeveel ze bereid zijn te betalen voor een klik op hun advertentie. Degene die het hoogste bod heeft, krijgt de beste advertentieplaats.
  3. Advertentierang: Het gaat niet alleen om wie het meeste biedt. Google beoordeelt ook de kwaliteit van de advertentie. Dus zelfs als je niet het hoogste bod hebt, kan een goede, relevante advertentie nog steeds bovenaan verschijnen.
  4. Betaling: Bedrijven betalen alleen als iemand daadwerkelijk op hun advertentie klikt, vandaar de term “pay-per-click” of PPC-advertenties.

Waarom zou een bedrijf Google Ads gebruiken?

Er zijn veel redenen waarom bedrijven kiezen voor Google Ads:

  1. Zichtbaarheid: Google is een van de meest gebruikte zoekmachines ter wereld. Een advertentie op Google kan een bedrijf direct zichtbaar maken voor miljoenen mensen.
  2. Gerichte advertenties: Bedrijven kunnen kiezen wie hun advertenties ziet op basis van trefwoorden, locatie, taal, tijd van de dag en meer. Dit betekent dat de advertentie alleen wordt getoond aan mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn.
  3. Budgetbeheer: Je kunt precies bepalen hoeveel je wilt uitgeven. Of je nu een groot bedrijf bent met een groot budget of een klein bedrijf dat net begint, je kunt Google Ads aanpassen aan jouw behoeften.
  4. Meetbaarheid: Met Google Ads kun je precies zien hoeveel mensen je advertentie hebben gezien, hoeveel erop hebben geklikt en wat ze vervolgens op je website hebben gedaan. Dit maakt het eenvoudig om de effectiviteit van je campagne te meten.

In simpele woorden, Google Ads is een manier voor bedrijven om te adverteren op Google. Ze kiezen trefwoorden die te maken hebben met wat ze verkopen, beslissen hoeveel ze willen betalen, en hun advertentie kan verschijnen wanneer iemand die trefwoorden zoekt. Het is een manier om snel en gericht zichtbaar te zijn voor mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in wat een bedrijf te bieden heeft. En het beste deel? Je betaalt alleen als iemand daadwerkelijk op je advertentie klikt.

Benieuwd waar wij je mee kunnen helpen?

Like to hear from you!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste updates en nieuwtjes!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Benieuwd hoe we samen jouw merk, bedrijf of organisatie nog sterker kunnen maken?
Stuur een mail naar hallo@tundra.nl
Of bel ons 0416 355 229