Wat is Interne link?

Een interne link is een type hyperlink op een webpagina die verwijst naar een andere pagina op dezelfde website. In eenvoudige bewoordingen, als je op een website bent en je klikt op een link die je naar een andere pagina op dezelfde website brengt, dan heb je net een interne link gebruikt. Deze links helpen bij het navigeren binnen een website, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen springen van de ene pagina naar de andere. Ze zijn essentieel voor zowel de gebruiksvriendelijkheid van de site als voor zoekmachineoptimalisatie.

Waarom zijn Interne Links Belangrijk?

  1. Gebruikerservaring: Interne links helpen bezoekers om snel relevante informatie te vinden. Als je bijvoorbeeld een artikel leest over hoe je tomaten kunt planten en er is een interne link naar een ander artikel over de beste tijden van het jaar om te planten, kan dit de lezer helpen meer gedetailleerde informatie te krijgen.
  2. Website Structuur: Interne links helpen bij het structureren van de inhoud van een website. Ze creëren een hiërarchie van informatie, wat essentieel is voor een duidelijke en eenvoudige navigatie.
  3. Zoekmachineoptimalisatie: Voor zoekmachines zijn interne links signalen over welke pagina’s van een website belangrijk zijn en hoe ze met elkaar verband houden. Ze helpen zoekmachines de structuur van een website te begrijpen en kunnen bijdragen aan een hogere ranking in zoekresultaten.

Best Practices voor Interne Links

  1. Relevantie: Zorg ervoor dat de pagina waarnaar je linkt relevant is voor de inhoud van de huidige pagina. Als je een artikel hebt over het bakken van een chocoladetaart, link dan bijvoorbeeld naar een artikel over het maken van chocoladeglazuur, in plaats van naar een willekeurig artikel over tuinieren.
  2. Natuurlijke Anker Tekst: De anker tekst is het klikbare woord of de zin van een link. Voor interne links moet deze tekst beschrijvend en natuurlijk zijn. Vermijd te algemene termen zoals “klik hier”.
  3. Niet Overdrijven: Hoewel interne links waardevol zijn, moet je er niet te veel op één pagina hebben. Te veel links kunnen verwarrend zijn voor lezers en kunnen als spam worden beschouwd door zoekmachines.
  4. Update Gebroken Links: Na verloop van tijd kunnen sommige links breken, vooral als pagina’s worden verwijderd of verplaatst. Het is belangrijk om je website regelmatig te controleren op gebroken links en deze te corrigeren.

In conclusie, interne links zijn essentieel voor het creëren van een samenhangende, gebruiksvriendelijke website die ook geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Ze helpen bezoekers en zoekmachines de structuur en hiërarchie van een website te begrijpen. Door het volgen van best practices voor interne links zorg je voor een betere gebruikerservaring en een potentieel hogere ranking in zoekresultaten.

Benieuwd waar wij je mee kunnen helpen?

Like to hear from you!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste updates en nieuwtjes!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Benieuwd hoe we samen jouw merk, bedrijf of organisatie nog sterker kunnen maken?
Stuur een mail naar hallo@tundra.nl
Of bel ons 0416 355 229