Bij Tundra, bureau voor digital branding & marketing, begrijpen we dat de snelheid van je website een cruciale rol speelt in de digitale wereld van vandaag. Door de ‘Speed update’ van Google is de snelheid van je website op mobiel leidend geworden en speelt je pagespeed een rol bij de vindbaarheid in Google (SEO). Met de opkomst van mobiel en de toenemende eisen van gebruikers, is het versnellen van je WordPress website niet langer optioneel, maar een essentiële stap om je online zichtbaarheid te verbeteren. We nemen we je mee door de waarom’s en hoe’s van het optimaliseren van de snelheid van je website.

Jouw WordPress website sneller maken?

Ga in gesprek met onze experts en ontdek waar jouw kansen liggen.

Neem contact op

Waarom je WordPress website sneller maken?

Het is een vraag die velen zich stellen. Waarom is de snelheid van mijn website zo belangrijk? Het antwoord is eenvoudig maar krachtig. Een snelle website zorgt voor een betere gebruikerservaring. Bezoekers haken minder snel af, blijven langer op je site en vinden makkelijker wat ze zoeken. Maar het gaat verder dan dat. Met de opkomst van mobiel gebruik is snelheid ook een cruciale factor geworden voor je positie in de zoekresultaten van Google (SEO).

Websites

Een snellere website maakt je beter vindbaar in Google

Google heeft snelheid officieel erkend als een rankingfactor met de ‘Speed update’. Dit betekent dat snellere websites een voordeel hebben in de zoekresultaten. Google wil gebruikers de best mogelijke ervaring bieden, en daar hoort een snelle laadtijd zeker bij. Google kijkt daarbij vooral naar de snelheid van je website op mobiel. Dus, als je hoger wilt ranken en beter gevonden wilt worden door potentiële klanten, is het versnellen van je website op mobiel een slimme zet.

Je website sneller maken zorgt voor meer conversie

Een snelle website is niet alleen goed voor SEO, maar heeft ook direct invloed op je conversiecijfers. Studies tonen aan dat een vertraging van slechts enkele seconden de conversiepercentages aanzienlijk kan verminderen. Gebruikers hebben weinig geduld; ze willen snel en naadloos door je website kunnen navigeren. Door de snelheid te optimaliseren, verbeter je de gebruikerservaring en vergroot je de kans op conversies.

Webhosting
WooCommerce webshop

Snelheid van je website meten met Google Pagespeed Insight

Hoe weet je nu of je website snel genoeg is? Google Pagespeed Insight is een handige tool om de snelheid van je website te meten en specifieke optimalisatietips te ontvangen. Het geeft inzicht in de prestaties op zowel mobiele apparaten als desktops, waardoor je gerichte verbeteringen kunt aanbrengen. Het optimaliseren van je snelheid is afhankelijk van diverse factoren; onze experts kijken en meten hoe het beste resultaat behaald kan worden.

Hoe kun je een WordPress website versnellen

Nu je overtuigd bent van het belang van een snelle website, wil je vast weten hoe je dit kunt bereiken. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt ondernemen, van het optimaliseren van afbeeldingen en het minimaliseren van code tot het gebruik van caching. We geven je 10 tips en trucs om je WordPress website te versnellen.

 1. Beperk het gebruik van plugins:
  Vermijd overvolle thema’s met onnodige functies, die zorgen vaak voor vertraging. Laat je thema op maat opbouwen door een specialist.
 2. Gebruik caching:
  Implementeer caching om de laadtijd van je pagina’s te verminderen.
 3. Optimaliseer afbeeldingen:
  Zware afbeeldingen of video’s zijn vaak de grootste boosdoeners voor trage websites. Laat je afbeeldingen zonder kwaliteitsverlies comprimeren en optimaliseren.
 4. Minimaliseer CSS, JavaScript en HTML:
  Verwijder onnodige spaties, opmerkingen en witregels in je code.
 5. Gebruik een Content Delivery Network (CDN):
  Een CDN verspreidt content, bijvoorbeeld je foto’s en video’s, over meerdere servers op verschillende locaties, waardoor de laadtijd voor bezoekers wordt verminderd.
 6. Optimaliseer de database:
  Houd je database schoon door regelmatig ongebruikte gegevens, spam en oude revisies van berichten te verwijderen.
 7. Schakel browser caching in:
  Stel browser caching in om statische bronnen, zoals afbeeldingen, CSS en JavaScript, lokaal op de computer van de gebruiker op te slaan. Hierdoor hoeft de browser deze bronnen niet telkens opnieuw te downloaden bij elk bezoek.
 8. Gebruik lazy loading voor afbeeldingen:
  Lazy loading zorgt ervoor dat afbeeldingen pas geladen worden wanneer ze zichtbaar zijn voor de gebruiker. Dit vermindert de initiële laadtijd van de pagina.
 9. Upgrade naar de Laatste PHP Versie:
  Zorg ervoor dat je WordPress-site draait op de nieuwste versie van PHP. Nieuwere PHP-versies zijn vaak sneller en veiliger.
 10. Hosting door een betrouwbare partij
  Een goede hosting zorgt ervoor dat jouw website snel laadt, wat essentieel is voor gebruikerservaring en voor zoekmachineoptimalisatie.
webshops

WordPress website of webshop sneller laten maken door een specialist

Als je het liever aan professionals overlaat, staan onze experts van Tundra klaar om je WordPress website of webshop te versnellen. Met diepgaande kennis van optimalisatietechnieken en bewezen ervaring in het verbeteren van de snelheid van diverse websites, garanderen we meetbare resultaten en blijvende prestatieverbeteringen.

Eén aanspreekpunt voor al jouw online marketing

Bij Tundra gaan we verder dan alleen het versnellen van websites. We zijn jouw aanspreekpunt voor al jouw online marketing- en communicatiebehoeften. Met een overkoepelende aanpak helpen we je niet alleen met de snelheid van je website, maar ook met het versterken van je merk en het behalen van online succes.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van website versnellen of online marketing? Wij staan voor je klaar. Stuur een mail naar hallo@tundra.nl of bel naar 0416 355 229. We nodigen je graag uit voor een adviesgesprek onder het genot van een bakje koffie of thee. Samen bespreken we hoe we jouw online aanwezigheid kunnen optimaliseren en versnellen.

Vaktaal

Wij houden graag van duidelijk taal. Mocht je meer willen weten over een bepaalde vakterm op deze pagina, vind je hier de uitleg.

Projecten met een snelle WordPress website

Like to hear from you!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste updates en nieuwtjes!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Benieuwd hoe we samen jouw merk, bedrijf of organisatie nog sterker kunnen maken?
Stuur een mail naar hallo@tundra.nl
Of bel ons 0416 355 229